Általános Szerződési Feltételek

(Forrás: Google minta ÁSZF)

Ezek az Általános Szerződési Feltételek tükrözik a Weboldal üzleti működésének módját, a cégünkre vonatkozó jogszabályokat, valamint bizonyos egyéb gondolatokat, amelyekben mindig is hittünk. Ennek eredményeképp ezek az Általános Szerződési Feltételek segítik meghatározni a Weboldal Önnel való kapcsolatát a szolgáltatásaink használatára vonatkozóan. A feltételek például a következő témaköröket tartalmazzák:

Fontos, hogy megértse a jelen szerződési feltételeket, mert szolgáltatásaink használatához Önnek el kell fogadnia őket.

A jelen feltételek mellett Adatvédelmi irányelveket is közzéteszünk. Jóllehet ezek az irányelvek nem képezik a jelen feltételek részét, arra biztatjuk, hogy olvassa el őket, hogy jobban megértse, hogyan frissítheti, kezelheti, exportálhatja és törölheti adatait.

Az Ön kapcsolata a Weboldal-lal

Ezek a feltételek segítenek az Ön és a Weboldal közötti kapcsolat meghatározásában. Általánosan fogalmazva, engedélyt adunk Önnek szolgáltatásaink használatára, ha Ön elfogadja ezeket az Általános Szerződési Feltételeket, amelyek azt tükrözik, hogy hogyan működik a Weboldal mint vállalkozás, és miből teszünk szert bevételekre.

Mit várhat el tőlünk?

Hasznos szolgáltatások széles palettájának biztosítása

A jelen feltételek hatálya alá tartozó szolgáltatások széles palettáját kínáljuk, amely tartalmazza a következőket:

•             Értékelések

A Weboldal szolgáltatásainak javítása

Folyamatosan új funkciók fejlesztésén dolgozunk, hogy javítani tudjuk szolgáltatásainkat. A folyamatos fejlődés részeként olykor hozzáadunk, máskor eltávolítunk funkciókat és vezérlőket, növeljük vagy csökkentjük a szolgáltatásainkon belüli korlátokat, illetve új szolgáltatásokat kínálunk, vagy épp felfüggesztünk régieket.

Mi mit várunk Öntől?

A jelen feltételek és a szolgáltatásspecifikus további feltételek betartása

Az általunk a szolgáltatásaink használatára adott engedélyek addig érvényesek, amíg Ön megfelel

•             a jelen általános szerződési feltételekben.

Különböző irányelveket, súgókat és egyéb forrásokat is rendelkezésére bocsátunk a gyakori kérdések megválaszolására, valamint a szolgáltatásaink használatával kapcsolatos elvárások meghatározására.

Mások tiszteletben tartása

 Számos szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen másokkal. Mindenki számára egy tiszteletteljes környezetet szeretnénk fenntartani, ami azt jelenti, hogy be kell tartania az alábbi alapvető magatartási szabályokat:

•             Tartsa be az alkalmazandó jogszabályokat, ideértve az exportellenőrzési előírásokat, a szankciókat és az emberkereskedelemre vonatkozó jogszabályokat.

•             Tartsa tiszteletben mások jogait, ideértve az adatvédelemmel kapcsolatos jogokat és a szellemi tulajdonjogokat is.

•             Ne bántalmazzon másokat, és ne ártson másoknak vagy magának (és ne fenyegetőzzön ezzel, illetve ne bátorítson másokat ilyesmire) – például mások félrevezetésével, becsapásával, rágalmazásával, terrorizálásával, zaklatásával vagy fenyegetésével.

•             Ne éljen vissza a szolgáltatásokkal, ne okozzon kárt bennük, ne zavarja vagy akadályozza őket.

A szolgáltatásspecifikus további feltételek és irányelvek további információkat tartalmaznak a megfelelő magatartásról, amelyet minden adott szolgáltatást igénybe vevő személynek követnie kell. Ha úgy gondolja, hogy mások nem tartják be ezeket a szabályokat, számos szolgáltatásunkban lehetősége van a visszaélés bejelentésére. Ha intézkedünk a bejelentett visszaéléssel kapcsolatban, tisztességes eljárást is biztosítunk az Intézkedés problémák esetén szakaszban leírtak szerint.

Engedély tartalmai felhasználására

Néhány szolgáltatásunkat arra terveztük, hogy feltölthesse, beküldhesse, tárolhassa, elküldhesse, fogadhassa vagy megoszthassa saját tartalmait. Semmilyen kötelezettség nem terheli, hogy bármilyen tartalmat biztosítson szolgáltatásaink számára, és szabadon megválaszthatja azokat a tartalmakat, amelyeket meg akar adni. Ha úgy dönt, hogy tartalmakat tölt fel vagy oszt meg, akkor győződjön meg arról, hogy rendelkezik a szükséges jogokkal, és hogy az adott tartalom jogszerű.

Licenc

Az Ön tartalmai az Önéi maradnak, ami azt jelenti, hogy Ön fenntartja az összes szellemi tulajdonjogot, amely a tartalmaira vonatkozik. Ön rendelkezik például szellemi tulajdonjogokkal az Ön által létrehozott kreatív tartalmakra (pl. az Ön által írt véleményekre) vonatkozóan. Az is jogában állhat, hogy megossza valaki másnak a kreatív tartalmait, ha az adott személy erre engedélyt adott Önnek.

Szükségünk van az engedélyére, ha az Ön szellemi tulajdonjogai korlátozzák az Ön tartalmainak általunk történő felhasználását. Ezt az engedélyt Ön ezen a licencen keresztül adja meg a Weboldal-nak.

Mire terjed ki ez a licenc?

Ez a licenc akkor vonatkozik az Ön tartalmára, ha az adott tartalmat szellemi tulajdonjogok védik.

Mire nem terjed ki ez a licenc?

•             Ez a licenc nem érinti az Ön adatvédelemmel kapcsolatos jogait – csupán a szellemi tulajdonjogait.

•             Ez a licenc nem terjed ki a következő tartalomtípusokra:

•             Az Ön által megadott, nyilvánosan hozzáférhető tényszerű információkra, például egy helyi vállalkozás címének javításaira. Ehhez az információhoz nincs szükség licencre, mert közismert információnak számít, amelyet mindenki szabadon felhasználhat.

•             Az Ön által adott visszajelzésekre, például a szolgáltatásaink javítására vonatkozó javaslatokra. A visszajelzésekre az alábbi, Szolgáltatásokhoz kapcsolódó kommunikáció szakasz vonatkozik.

Hatály

Ez a licenc:

•             az egész világra kiterjed, ami azt jelenti, hogy a világon mindenhol érvényes;

•             nem kizárólagos, ami azt jelenti, hogy Ön másoknak engedélyezheti a saját tartalmai felhasználását;

•             jogdíjmentes, ami azt jelenti, hogy ez a licenc nem jár költségekkel.

Jogosultságok

Ez a licenc lehetővé teszi a Weboldal számára a következőket:

•             Az Ön tartalmainak tárolása, többszörözése, terjesztése, megosztása és felhasználása – ilyen például a tartalmainak mentése a rendszereinkbe, amelyekhez aztán bárhonnan hozzáférhet.

•             Az Ön tartalmainak közzététele, nyilvános előadása vagy megjelenítése, amennyiben Ön láthatóvá tette őket mások számára.

•             Az Ön tartalmainak módosítása, például újraformázása vagy lefordítása.

•             Ezen jogok allicencbe adása:

•             más felhasználók számára, hogy a szolgáltatások a tervezettnek megfelelően működhessenek (például lehetővé teszi a fotóknak az Ön által kiválasztott személyekkel való megosztását);

•             azon alvállalkozóink számára, akik a jelen szerződési feltételekkel összhangban lévő szerződéseket írtak alá velünk, kizárólag az alábbi Cél szakaszban leírt célokra korlátozva.

Cél

Ez a licenc a következő célokra van korlátozva:

•             A szolgáltatások működtetése és fejlesztése, ami a szolgáltatások tervezett működésének lehetővé tételét és új funkciók létrehozását jelenti. Ebbe beletartozik az automatizált rendszerek és algoritmusok használata az Ön tartalmainak elemzésére:

•             spam, rosszindulatú programok és illegális tartalmak keresése céljából;

•             az adatokban rejlő minták felismerése, például annak megállapítása céljából, hogy mikor javasoljunk új albumot a Weboldal Fotók szolgáltatásban, hogy a kapcsolódó fotói egy helyen legyenek;

•             szolgáltatásainknak az Ön számára való személyre szabásához, például ajánlások és személyre szabott keresési találatok, tartalmak és hirdetések biztosítása céljából (ez utóbbiakat a Hirdetésbeállítások alatt tudja módosítani vagy kikapcsolni).

Ez az elemzés a tartalom elküldésekor, fogadásakor és tárolása során történik.

•             Az Ön által nyilvánosan megosztott tartalmak használata a szolgáltatások népszerűsítésére. Például valamelyik Weboldal-alkalmazás népszerűsítéséhez idézhetjük az Ön által írt értékelést. Vagy a Weboldal Play promotálásához képernyőképet jeleníthetünk meg az Ön által a Play Áruházban kínált alkalmazásról.

•             Új technológiák és szolgáltatások fejlesztése a Weboldal számára, a jelen feltételekkel összhangban.

Időtartam

Ez a licenc mindaddig érvényes, amíg az Ön tartalmát szellemi tulajdonjogok védik.

Ha olyan tartalmat távolít el szolgáltatásainkból, amelyre ez a licenc vonatkozik, akkor rendszereinkben észszerű idő múlva többé nem lesz nyilvánosan hozzáférhető az adott tartalom. Két kivétel van:

•             Ha már megosztotta a tartalmat másokkal, mielőtt eltávolította volna. Például ha megosztott egy fotót egy ismerősével, aki ezután másolatot készített belőle, vagy újra megosztotta, akkor az a fotó továbbra is megjelenhet az ismerőse Weboldal-fiókjában, még azután is, hogy Ön eltávolította a saját Weboldal-fiókjából.

•             Ha tartalmait hozzáférhetővé teszi más vállalatok szolgáltatásain keresztül, előfordulhat, hogy a keresőmotorok (pl. a Weboldal Keresés) továbbra is megtalálja és megjeleníti az Ön tartalmait a keresési találatok között.

A Weboldal-szolgáltatások használata

Az Ön Weboldal Fiókja

Igényei szerint létrehozhat Weboldal-fiókot. Egyes szolgáltatások megkövetelik a Weboldal-fiók használatát a működésükhöz.

Ön a felelős az Ön által a Weboldal-fiókjában végzett tevékenységekért, amelybe beletartoznak a Weboldal-fiók biztonságának megőrzéséért tett észszerű lépések is, és arra biztatjuk, hogy rendszeresen végezze el a Biztonsági ellenőrzést.

A Weboldal-szolgáltatásokban lévő tartalmak

Az Ön tartalmai

Bizonyos szolgáltatásaink lehetővé teszik, hogy Ön nyilvánosan hozzáférhetővé tegye a tartalmait – közzéteheti például az Ön által írt véleményt az adott termékről vagy étteremről, valamint feltöltheti az Ön által létrehozott blogbejegyzést.

•             Az Engedély tartalmai felhasználására szakaszban további információt talál az Ön által létrehozott tartalmakhoz fűződő jogairól, valamint arról, hogyan használjuk fel a tartalmat szolgáltatásainkban.

•             Az Ön tartalmainak eltávolítása szakaszban további információt találhat arról, miért és hogyan távolíthatjuk el szolgáltatásainkból a felhasználók által létrehozott tartalmakat.

A Weboldal tartalmai

Bizonyos szolgáltatásaink olyan tartalmakkal rendelkeznek, amelyek a Weboldal-hoz tartoznak – ilyen például a Weboldal Térképben látható vizuális illusztrációk nagy része. A Weboldal tartalmai a jelen feltételekben és a vonatkozó szolgáltatásspecifikus további feltételekben engedélyezett módon használhatók, de fenntartjuk az összes szellemi tulajdonjogot, amely tartalmainkban található. Ne távolítsa el, tegye olvashatatlanná vagy módosítsa márkajelzéseinket, logóinkat és jogi közleményeinket. Ha márkajelzéseinket vagy logóinkat szeretné használni, lépjen a Weboldal márkaengedélyeivel foglalkozó oldalra.

Problémák és nézeteltérések esetén

A jogszabályok értelmében Önnek joga van (1) egy bizonyos szolgáltatásminőséghez, és (2) az esetlegesen fellépő problémák elhárítására szolgáló módszerekhez való hozzáféréshez. Ezek a feltételek nem korlátozzák vagy vonják meg az Ön ezen jogait. Ha Ön például fogyasztó, akkor továbbra is élvezheti az Ön országában a fogyasztók számára biztosított összes jogszabályba foglalt jogot.

Szavatosság

Szolgáltatásainkat elvárható szakértelemmel és gondossággal biztosítjuk. Ha nem felelünk meg az ezen szavatosságban leírt minőségi szintnek, tájékoztasson minket róla, és közösen megpróbáljuk megoldani a problémát.

Felelősségkorlátozások

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban (beleértve a szolgáltatásokban lévő tartalmakat, a szolgáltatásaink adott funkcióit, megbízhatóságát, rendelkezésre állását és az Ön szükségleteinek teljesítésére való képességét) csak olyan kötelezettségeket vállalunk, amelyek (1) a Szavatosság szakaszban vannak leírva, (2) a szolgáltatásspecifikus további feltételekben találhatók, illetve (3) az alkalmazandó jogszabályok értelmében biztosítottak. Szolgáltatásainkkal kapcsolatban nem vállalunk további kötelezettségeket.

Felelősség

Az összes felhasználónak

Ezek a feltételek csak az alkalmazandó jogszabályok által engedélyezett mértékben korlátozzák felelősségünket. Pontosabban: ezek a feltételek nem korlátozzák a Weboldal felelősségét halál vagy személyi sérülés, csalás, csalárd hamis állítás, súlyos gondatlanság vagy szándékos visszaélés esetén.

A jelen szakaszban (Problémák és nézeteltérések esetén) ismertetett jogokon és kötelezettségeken kívül a Weboldal semmilyen veszteségért nem felelős, kivéve, ha azt a jelen feltételek vagy a szolgáltatásspecifikus további feltételek részünkről történő megsértése okozta.

Intézkedés problémák esetén

Az alább leírt műveletek elvégzése előtt előre értesítjük – amennyiben az észszerűen lehetséges –, megindokoljuk a műveletet, és lehetőséget adunk arra, hogy Ön elhárítsa a problémát, kivéve ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy ez:

•             kárt okozna vagy felelősséggel járna valamely felhasználó, harmadik fél vagy a Weboldal számára;

•             sértené valamely jogszabályt vagy bűnüldöző hatóság rendelkezését;

•             akadályozna egy nyomozást;

•             károsítaná szolgáltatásaink működtetését, integritását vagy biztonságát.

Az Ön tartalmainak eltávolítása

Amennyiben észszerűen úgy gondoljuk, hogy az Ön bármely tartalma (1) sérti a jelen feltételeket, illetve a szolgáltatásspecifikus további feltételeket vagy irányelveket, (2) megsérti az alkalmazandó jogot, vagy (3) árthat felhasználóinknak, harmadik feleknek vagy a Weboldal-nak, úgy fenntartjuk a jogot, hogy eltávolítsuk az adott tartalom egy részét vagy egészét az alkalmazandó joggal összhangban. Példák: gyermekpornográfia, emberkereskedelmet vagy zaklatást segítő tartalmak, valaki másnak a szellemi tulajdonjogait megsértő tartalmak.

A Weboldal-szolgáltatásokhoz való hozzáférés felfüggesztése vagy megszüntetése

A Weboldal fenntartja a jogot, hogy felfüggessze vagy megszüntesse a szolgáltatásokhoz való hozzáférését, illetve törölje a Weboldal-fiókját, amennyiben az alábbiak bármelyike bekövetkezik:

•             Ön jelentősen vagy ismétlődően megszegi ezeket az Általános Szerződési Feltételeket, szolgáltatásspecifikus további feltételeket vagy irányelveket.

•             Kötelezettségünk van arra vonatkozóan, hogy megfeleljünk egy adott jogi előírásnak vagy bírósági végzésnek.

•             Észszerűen úgy gondoljuk, hogy az Ön magatartása kárt okoz vagy felelősséggel jár egy felhasználó, harmadik fél vagy a Weboldal számára – például hackertámadás, adathalászat, zaklatás, spamelés, mások félrevezetése vagy nem Önt illető tartalom másolása révén.

Ha úgy gondolja, hogy Weboldal-fiókja tévedésből lett felfüggesztve vagy megszüntetve, lehetősége van fellebbezést benyújtani.

Természetesen Ön mindig szabadon abbahagyhatja szolgáltatásaink használatát. Amennyiben valóban abbahagyja valamelyik szolgáltatás használatát, nagyra értékelnénk, ha elmondaná ennek okát, hogy tovább javíthassuk szolgáltatásainkat.

Az Ön adatainak kezelésére vonatkozó kérelmek

Adatai védelmének és biztonságának tiszteletben tartása képezi az alapját annak, ahogyan az adatközlési kérelmekre reagálunk. Amikor adatközlési kérelmek érkeznek be hozzánk, munkatársaink megvizsgálják, hogy a kérelmek eleget tesznek-e a jogi előírásoknak és a Weboldal adatközlési irányelveinek is. A Weboldal Ireland Limited az adatokhoz – ideértve a kommunikációt is – Írország törvényei és az Írországban alkalmazandó EU-jogszabályok szerint fér hozzá, illetve adhatja ki őket. A Weboldal-hoz világszerte érkező adatközlési kérelmekről, illetve arról, hogy hogyan reagálunk ezekre a kérelmekre, az Átláthatósági jelentésünkben és az Adatvédelmi irányelveinkben talál további információt.

Vitarendezés, irányadó jog és bíróságok

A Weboldal-lal való kapcsolatfelvétel módjairól a kapcsolatfelvételi oldalunkon tájékozódhat.

Ha az Ön lakóhelye az Európai Gazdasági Térségben (EGT) vagy Svájcban van, illetve Ön egy ottani székhellyel rendelkező szervezet, akkor a jelen feltételekre és a jelen feltételek és a szolgáltatásspecifikus további feltételek értelmében a Weboldal-lal való kapcsolatára a lakóhelye vagy székhelye szerinti ország joga az irányadó, és jogviták indítására a helyi bíróságokon van lehetősége.

Ha Ön az EGT területén élő fogyasztó, vitarendezést is kezdeményezhet az online vásárlásokkal kapcsolatban az Európai Bizottság online vitarendezési platformjának segítségével, amit elfogadunk, ha a jogszabályok arra köteleznek minket.

Az Általános Szerződési Feltételekről

Törvény szerint vannak olyan jogai, amelyeket nem korlátozhatnak szerződések, így a jelen általános szerződési feltételek sem. A jelen szerződési feltételeknek semmi esetre sem célja e jogok korlátozása.

A jelen szerződési feltételek az Ön és a Weboldal közötti kapcsolatot írják le. Nem keletkeztetnek semmilyen törvényes jogot más személyek vagy szervezetek számára, még akkor sem, ha mások is előnyben részesülnek a jelen feltételek szerint közöttünk fennálló kapcsolatból.

Könnyen érthetővé szeretnénk tenni ezeket a feltételeket, ezért a szolgáltatásainkból származó példákat használtunk. Előfordulhat azonban, hogy nem minden megnevezett szolgáltatás áll rendelkezésre az Ön országában.

Ha kiderül, hogy az adott szerződési feltétel nem érvényes vagy nem végrehajtható, az nem befolyásolja a többi szerződési feltétel érvényességét.

Amennyiben nem tartja be a jelen feltételeket vagy a szolgáltatásspecifikus további feltételeket, és mi nem tesszük meg azonnal az ezzel kapcsolatos intézkedéseket, az nem jelenti azt, hogy lemondanánk esetleges jogainkról, például az intézkedések jövőbeni megtételéről.

Frissíthetjük a jelen feltételeket és szolgáltatásspecifikus további feltételeket (1) azért, hogy azok tükrözzék a szolgáltatásunkban vagy üzletmenetünkben bekövetkező változásokat – például ha új szolgáltatásokat, funkciókat, technológiákat, árakat vagy előnyöket vezetünk be (vagy régieket távolítunk el), (2) jogi, szabályozási vagy biztonsági okokból, vagy (3) a visszaélések és károkozás megakadályozása érdekében.

Ha jelentősen módosítjuk a jelen szerződési feltételeket vagy a szolgáltatásspecifikus további feltételeket, észszerű előzetes értesítést küldünk Önnek, és lehetőséget adunk a módosítások áttekintésére, kivéve (1) ha új szolgáltatást vagy funkciót vezetünk be vagy (2) sürgős helyzetekben (ilyen például folyamatban lévő visszaélés megakadályozása és a jogi előírásokra való reagálás). Amennyiben nem fogadja el az új Általános Szerződési Feltételeket, távolítsa el tartalmait, és ne használja tovább a szolgáltatásokat. A hozzánk fűződő kapcsolatát bármikor lezárhatja Weboldal-fiókjának megszüntetésével.

Van valami
Logo
Regisztráció
Jelszó helyreállítása